Populariteten för solcellsanläggningar växer i en överraskande takt. Intresset för denna lösning är inte bara ett symptom på önskan att ta hand om vår miljö utan också önskan att få de nödvändiga vinsterna av fri el. Speciellt idag är det så viktigt för oss när elpriserna stiger och vi blir mer och mer beroende av det. Idag använder vi el i nästan alla aktiviteter i vardagen. Tv, mikrovågsugn, diskmaskin, telefon – allt detta kräver en konstant strömkälla, och solpaneler på huset kan garantera oss fri energi från solen!

Planerar du en solcellsanläggning, dvs vilka solpaneler ska du välja för ditt hem?

Det första steget i planeringen av en solcellsanläggning är att förstå typerna av solpaneler. Innan vi gör det är det dock värt att göra andra beräkningar som gör sökningen mycket enklare. Det första vi behöver göra är att beräkna mängden förbrukad energi baserat på dina nuvarande elräkningar. Nu när vi vet hur många kilowatt som används årligen kan vi börja beräkna elbehovet i vårt hus.

Det är värt att nämna att denna typ av professionella beräkningar också utförs av företag som tillhandahåller tjänster inom fotovoltaik. Så om du är orolig för att dina beräkningar kanske inte är tillförlitliga, lägg ut det till proffs! Sådana företag hanterar vanligtvis allt från beräkningar till ordning av lämplig utrustning och montering av installationer. Så det är bra att hitta proffs i ditt område och använda deras tjänster.

När du väl har beräknat och vet vilken kraft du behöver är det dags att välja solpaneler för ditt hem. Här skiljer sig i princip två typer av paneler:

Hur skiljer de sig åt? Först och främst vilken typ av solceller som används. Som namnet antyder använder den första gruppen polykristallina celler, som är lite mindre effektiva, men de gör det bättre på lite skuggade platser. De har en karakteristisk blå färg och tillhör gruppen billiga solpaneler.

Monokristallina paneler har en karakteristisk svart eller marinblå färg och är mycket dyrare än deras polykristallina bröder. Allt tack vare användningen av speciella monokristallina celler, som är mycket dyrare att producera. Vad som är värt att betona är dock att monokristallina paneler visar högre effektivitet även på en starkt solig plats. Följaktligen behöver du färre monokristallina paneler än polykristallina paneler för att uppnå samma resultat när det gäller effekt.

Solpaneler för huset – montering

Oavsett vilken typ av solpaneler du väljer, bör professionell installation av installatören inte glömmas bort. Oftast utförs installationen på taket på en bostadsbyggnad, men det finns inget som hindrar panelerna från att monteras på gårdsbyggnader eller till och med på marken. Det viktigaste när det gäller montering är att panelerna placeras mot solen och naturligtvis att skydda dem mot stark vind. Därför bör installationen läggas ut på ett professionellt företag som säkerställer säkerheten för hela solcellsanläggningen.

Kontakta oss för solceller i Stockholm!