Kombinera Elbil och Solceller

Elektromobilitet är ett av de mest hållbara sätten att täcka längre sträckor. I kombination med solcellssystemet på ditt eget tak kan elbilen till och med erbjuda en stor ekonomisk fördel. När allt kommer omkring fyller bilen med solenergi självförbrukningen och fungerar också som ett energilager.

Elbilar anses vara särskilt effektiva. Även med ett solcellssystem med en effekt på tre kilowatt kan en elbil färdas cirka 15 000 kilometer per år. Och det utan några utsläpp.

Öka självförbrukningen: e-bilen som batterilagring.

För att spara så mycket pengar som möjligt med ditt eget solcellssystem bör du fokusera på din egen konsumtion. Detta stöds inte bara av de stigande priserna på elleverantörerna utan också av de fallande inmatningstullarna – du tjänar för närvarande mindre än 100 kronor med en producerad kilowattimme.

Problemet med solenergi är emellertid uppenbart: solen skiner inte hela dagen och vid lunchtid används den producerade elen vanligtvis inte till fullo. I det här fallet kan elbilen fungera som en lagringsenhet. När solen skiner laddas batteriet och den miljövänliga elen kan användas för körning vid en senare tidpunkt. På detta sätt ökar egenförbrukningen effektivt utan att behöva installera ett extra batteri.

Solceller som energikälla för elbilen – men hur laddar du den?

När du väljer en laddningsstation är mindre mer. Även om en lägre laddningseffekt innebär en längre laddningstid, är det särskilt bra ekonomiskt med cirka tre till sex kilowatt. För på så sätt kan ditt eget solcellssystem ge en högre andel av den el som används för att ladda batteriet. Med högre laddningskapacitet behöver laddstationen extra el från nätet för att ladda bilen, även när solen skiner. Elkostnaderna skjuter i höjden därefter. Dessutom rekommenderas mer än 20 kilowatt för hushållsbruk. Annars kan anslutningen överbelastas, oberoende av solcellssystemets storlek.

Solceller för elbil och elcykel.

För att öka din egen konsumtion av solenergi, spara pengar och göra något bra för miljön behöver du inte alltid en ny bil. Ett billigare alternativ är en elektrisk cykel som laddas med elektricitet från solcellssystemet. På det här sättet sparar du inte bara elkostnader utan gör också något bra för din hälsa: Du kan köra kortare sträckor i den friska luften bekvämt med cykel och du kan lämna din bil hemma.

Oavsett om det är en elektrisk cykel eller en e-bil, tillsammans med ett solcellssystem på taket sparar du irriterande bränslekostnader och ökar din egen förbrukning. Vill du veta hur kombinationen av elektromobilitet och ditt eget solcellssystem också kan implementeras i ditt hem? Våra erfarna konsulter står till ditt förfogande. Kontakta oss för solceller i Stockholm.